En oväntad bjudning.

En oväntad bjudning.

24 mars, 2016 Av av Emma-Karin Rehnman
 
Torsdagen den 24:e mars, skärtorsdagen, idag, var en sådan dag. De första timmarna lunkade på i godan ro, vi fick tillbaka ett fysikprov (som hade gått bra), jag genomled en muntlig franskaredovisning (som också gick hyfsat bra) och åt en påsklunch (som var helt ok). Efter ytterligare två lektioner stressade jag iväg till teatern, där vi fick köra vårt första genomdrag på scenen där vi sedan kommer att uppträda. Det gick rätt bra, men här börjar vändpunkten smyga sig in.
 
Innan repet började fick jag ett par underliga SMS från två vänner, som undrade om jag var hemma. Svarade att jag skulle komma hem runt nio, och så var det inte mer med det förrän efter genomdraget, då jag blev hembjuden till samma två tjejer (samt ännu en av våra vänner) på beandillas. Och vad visar sig ha hänt då, om inte att den äldsta av dem har tagit körkort?
 
En av mina bästa och äldsta vänner, som jag har spenderat större delen av min barndom med, får nu köra bil på egen hand. Det är kanske inte en sån stor grej att läsa om, men för mig är det helt otroligt, för att inte tänka på alla äventyr vi kan åka på nu!
 
Vi firade med (som utlovat) beandillas:  
   
Till största del gjorda av den yngre av tjejerna, hon som inte tog körkort i dag, och underbart goda!
 
Och, så klart, en liten nattlig utflykt med bilen!
 
 
Dock får ingen av de omnämnda vännerna figurera med namn eller bild i kväll, dels för att jag glömde att fråga, och dels för att min körkortsinnehavande vän ska få möjlighet att själv berätta för våra gemensamma vänner först!
 
/E-K
 
0