Lite segt

Lite segt

12 december, 2016 Av av Emma-Karin Rehnman
Nog vet man att man går på gymnasiet om man ser mindre fram emot julafton än att få sova ordentligt… Nu är det bara två inlämningsuppgifter och ett prov kvar, sen ska jag sova, skriva och fira jul. I den ordningen. 
 
Började på en ny skrivbok idag, och efter att ha bortprioriterat mina inlämningsuppgifter har jag fått ihop ett par sidor. Räknade igår att jag skrivit mindre under hela december än jag gjorde sista dagen på NaNo – inte jättekul, men då har jag kunnat göra lite annat, typ räddat mina betyg. Studiemotivationen tryter lite just nu, milt uttryckt, men det verkar gå bra ändå, åtminstone betygsmässigt. 
 
Nämnde häromdagen att min nya hobby är att multirimma, och dessutom provar jag att skriva låttexter. Egentligen låtar, för det finns musik också, men det är så ofantligt svårt för mig att sitta vid pianot och få ut rätt melodi. Med hjälp av ScoreCloud, ett musikprogram som skriver om inspelade stämmor till noter, försöker jag nu få ut åtminstone rätt toner. Med lite tur får jag lite musikalisk begåvning i julklapp, så får ni höra min första sång till nyår. Eller inte…
 
Har fotat pinsamt lite under december, så här är en bild på allas (mitt) favoritsamtalsämne! 
 
Det här blev ju ett något deppigt inlägg, vilket antagligen beror på att motivationen och inspirationen tryter, och att jag ätit mycket mer socker än vad som är bra för mig idag. Det kan också bero på att snön nu ligger äckligt tjock över Västerås, och att varenda människa utom jag verkar glädjas åt den.
 
Jag gillar inte snö.
 
Den är kall, den är blöt, den sitter överallt och hamnar i ansiktet och innan för kläderna. Den gör det tjugo gånger läskigare att cykla, den kan komma närsomhelst och förstöra min dag. Jag måste ha massor av klädlager på mig för att inte frysa, men då blir det stickigt, varmt och skaver. De enda vintersporter jag gillar är att sticka i kapp och hävning av varma drycker. Så fort som möjligt flyttar jag härifrån, till ett ställe där det inte är mörkt från tre på eftermiddagen till nio på morgonen. Jag vill bo på en plats där luften inte gör ont i ansiktet, är det så mycket begärt?
 
Med det sagt så tycker jag faktiskt om Sverige. På sommaren. När det är grönt och varmt och man kan gå klädd som man vill.
 
Nu känner jag mig typ 87 år gammal och jättegnällig, men det har varit en av de där gråa, sega dagarna idag. Så, för att påminna mig själv, här är några roliga grejer:
  • Jag får åka till London i tio dagar i sommar och jobba på en stor teater.
  • Jag får se Coldplay live i juni.
  • Första utkastet till romanen är 7/10 klart.
  • Om nio dagar är precis allt jobbigt innan jul avklarat. 
  • Jag skrev en bra text på engelska över helgen.
Lägger upp texten i ett separat inlägg om någon skulle vilja läsa, jag blev rätt nöjd! 
 
/E-K
 
0