Lucka #4 – Så valde jag att spendera sommaren 2018

4 december, 2018 Av av Emma-Karin Rehnman

(Det här är en del i Johanna Kajsons julkalender)

Där har ni alltså dagens lucka – sommaren 2018! Ni som läste bloggen innan den flyttade hit till egen domän minns väl att jag bodde ute på landet större delen av sommaren?

I den här hängmattan, större delen av tiden…

I vintras började jag kika på jobb inför sommaren, och såg att Väddö Gårdsmejeri sökte folk för sommarsäsongen. Där har jag varit många gånger, och det ser så mysigt ut, så jag sökte.

I slutet av februari var jag där på intervju, och någon månad senare fick jag jobberbjudandet. Det var då jag fick göra valet om jag skulle flytta ut i stugan på landet under sommaren eller stanna i Västerås och jobba på hemtjänsten. Det var inte ett jättesvårt val – tanken på att få ligga på bryggan och läsa en bok och sitta och lyssna på syrsorna om kvällarna lockade  mycket där på vårvintern. Det slog mig först långt senare att jag skulle flytta ifrån Eskil… Men jag hade inte valt annorlunda, jag var ju ändå hemma en del och vi höll kontakten genom att skicka memes och spela datorspel tillsammans.

Och så fick jag ju jobba med de här sötnosarna, fösa kor och bjuda halva släkten på glasskalas på räddad glass. Det är inte det sämsta – ett rätt bra val, skulle jag säga!

Åh, vad mycket roligt som hände den här sommaren!

/E-K

3+