Lucka 13 – Val jag glömmer bort att jag har

13 december, 2018 Av av Emma-Karin Rehnman

(Det här är en del i Johanna Kajsons julkalender)

Ett lite underligt tema vid en första anblick, men något som tål att tänkas på – det finns massor av val som jag glömmer att jag har. Varje dag väljer jag att äta rostat bröd och dricka kaffe till frukost, jag väljer att tvätta ansiktet och borsta tänderna och ta spårvagnen till jobbet. Jag väljer att laga mat lagom till att Eskil kommer hem och jag väljer att sova i t-shirt. 

Men dagens lucka ska inte handla om de valen, utan om ett annat val jag ibland glömmer att jag har – valet att inte göra någonting vettigt alls.

Jag är och har alltid varit en väldigt aktiv och produktiv människa. Det har inte spelat någon större roll om det varit i skolan, på jobbet, på fritidsaktiviteter eller i mina egna projekt – jag har alltid legat långt fram och haft något på gång. Om man lever så under lång tid glömmer man efter ett tag bort att det faktiskt är ett val att ha så många bollar i luften, och varje stund då man inte gör någonting känns oproduktiv och paradoxalt stressande.

Så allt oftare försöker jag välja att inte alltid vara superproduktiv, utan i bland lägga mig på sängen och spela Pokémon. Trots att jag har en roman på gång, en lägenhet som alltid går att städa lite till och en hemsida som behöver underhåll. För att det gör mig glad! Sen är det naturligtvis ett val att göra med måtta. Men i bland, så..

/E-K

2+