Lucka #23 – Aktiva beslut jag tar varje dag

Lucka #23 – Aktiva beslut jag tar varje dag

23 december, 2018 0 av Emma-Karin Rehnman

(Det här är en del i Johanna Kajsons julkalender)

Nu har det ju blivit jullov för de flesta, eller åtminstone några dagars ledigt. Inklusive mig! En sak som dock är konstant oavsett om jag pluggar, jobbar eller är ledig, det är att jag har svårt att ta mig upp ur sängen. Jag kan knappt minnas senast jag hade som rutin att studsa upp när klockan ringer – kanske någon gång i sexan?

Det är en blandning av sömnighet, mysighet och allmän förvirring som gör att jag inte kommer upp. Mycket sällan är känslan “Neeeej, jag vill inte” utan det är mer “Mmm sooova… Vänta, hur mycket är klockan!?”. Jag registrerar liksom inte att jag borde gå upp. 

Imponerande nog är jag trots detta nästan aldrig sen – mitt kära undermedvetna ser till att väcka mig ungefär tio minuter innan jag måste vara ute genom dörren. Precis tillräckligt med tid för att slänga på sig kläder, borsta tänderna och fixa frukost att äta på språng. Inte en optimal lösning, men likväl en lösning.

Så, ett aktivt beslut jag tar varje dag, det är att kliva ur sängen. Även de mornar när jag faktiskt vaknar till när larmet ringer måste jag ta beslutet att kliva upp – annars vet jag att jag kommer försvinna in i någon slags mysig sömndimma. 

Jag trivs bra här, tack…

/E-K