Årskrönika 2018 – del #1

Årskrönika 2018 – del #1

28 december, 2018 0 av Emma-Karin Rehnman

Medan jag ägnar dagen åt att försöka ta mig till London utan att hindras av drönare, snökaos eller förseningar, så får ni läsa första delen av min årskrönika. Del nummer två kommer på nyårsafton!

Så ska vi då snart få säga farväl till ännu ett år. Jag har definitivt haft ett av mina bästa år under 2018, men så tycker jag också att livet blir bättre ju mer av det jag lever. De senaste åren har skiljt sig mycket från varandra, och jag har en föraning om att det kommer vara så även framöver – somliga saker kommer att bestå, men generellt kommer livet att se annorlunda ut från år till år. Det ser jag fram emot! 

Naturligtvis ska jag göra en sammanfattning av året som gått i ord och bild, men först ska vi tillämpa en av de saker jag fått hårdast inpräntad i mig under skoltiden – utvärdering av mål. Jag hittade mina mål för 2018 i årets första blogginlägg, och man kan ju inte bara sätta upp mål utan att gå igenom hur de har gått. Så här har det gått med mina mål för året…

 • Skriva, helst varje dag. Mja. Men jag har skrivit mycket, särskilt nu under hösten och vintern. Första utkastet till Atlas är ju klart!
 • Överleva våren, särskilt de där veckorna i slutet av maj som alltid är gasen i botten. Yes! Det såg lite osäkert ut där ett tag, men jag fikade mig igenom det och överlevde.
 • Ta studenten och ha den bästa studentdagen någonsin. Jajemän. Vi kommer dit så småningom – den dagen blev verkligen så bra den hade kunnat bli.
 • Fixa ett jobb. Jupp! När jag skrev det här hade jag ingen aning om att jag ens hade möjligheten att hamna på SVT.
 • Flytta hemifrån. Check på den. En väldigt stor sak att tänka på i början av förra året, nu känns det som om jag har bott hemifrån i evigheter.
 • Blogga, mycket. Nja. En del har det väl blivit, men inte så mycket som jag önskat. Men julkalendern blev i alla fall en hit!
 • Göra minst en utlandsresa. Om omständigheterna tillåter, en rejäl sådan. Ja – i april till Amsterdam och nu till London som årets absolut sista aktivitet. Den längre resan kommer jag antagligen att spara till senare i livet, men jag har å andra sidan inga planer för sommaren.
 • Läsa böcker. Många. HAHAHAHAHA – jag har läst samma bok sen i september. Den är dock bra, och snart är den slut. Och så läste jag ju faktiskt en 3-4 stycken i somras…
 • Hålla i en tryckt version av Alla dör i slutet, på ett eller annat vis. Ja! En av årets stora höjdpunkter.
 • Fota, mycket. Fler vilda djur än fåglarna utanför fönstret, mer spektakulära stjärnhimlar. Tja… Jag har fotat en hel del – mest i somras, men även lite under hösten. Men inte jättemycket.
 • Ha en tillvaro där jag inte har famnen, huvudet och hårddisken fyllda av saker jag inte vill göra. Efter den 8:e juni vill jag själv ansvara för tempot. Jag vill att sakerna jag gör är viktiga på riktigt, inte bara för att generera en bokstav på ett papper. Jag vill jobba för att göra en skillnad och lösa riktiga, faktiska problem, jag vill skriva för att sätta mina tankar, känslor och värderingar på papper, jag vill känna att vad jag gör spelar roll. Jag var rejält frustrerad under förra vintern och våren, men det har faktiskt blivit väldigt mycket bättre. Jag känner mig lugnare, mer tillfreds med tillvaron och med mig själv. Jag ser potential i framtiden och i mig själv. Det är skönt.

Det var den första delen av årskrönikan – nästa, där jag sammanfattar året i text och bild, kommer som sagt på nyårsafton. Innan dess hoppas jag dock få upp lite London-inlägg!

/E-K