Resdag

Resdag

29 december, 2018 0 av Emma-Karin Rehnman

Hej från en hotellsäng i London! Det här verkar än så länge bli en annorlunda London-resa än de jag gjort tidigare. Eftersom jag har Eskil med mig bor vi på ett faktiskt hotell, och vi äter riktig mat. Och eftersom jag la ut för flyg och hotell får Eskil (tills vidare) bjuda på allt! 

Bästa flygvädret när vi blev avsläppa vid Västerås flygplats. Jag var ju så dum när jag bokade i somras att jag tänkte “Västerås, fantastiskt, så bekvämt”, utan att tänka på att vi skulle bo i Stockholm när vi åkte… Men då fick det bli någon extra dag hemma i stället, så det gjorde ingenting!

Det var så fint solnedsgångsljus när vi gick på planet. Strax efter 14…

Mittensäte, igen… Så inga snygga molnbilder. Snål-Ryanair tar betalt för att man ska få välja plats, så jag och Eskil satt i varsin ände av planet. Av princip vägrar jag betala för sådant som borde vara gratis.

Vi landade på Stansted, och hela vägen genom flygplatsen pekade jag på saker och sa “när jag satt fast…”. Där framme höll jag på att bli mosad av tusentals stressade resenärer!

Jag introducerade Eskil till miraklet som är meal deals. “Mer mat än så här behöver jag”, sa han. Hmpf!

I hjärtat av staden – vi promenerade från Waterloo station upp till Russel Square där vi bor, men såg egentligen inte jättemycket. Det sparar vi till i morgon!

Här bor vi – mycket större än jag trodde, och hyfsat fräscht.

Även om själva rummet kanske kunde ha varit mindre, öh, engelskt?

Men det har i alla fall den här snillrika konstruktionen, där man kan släcka i rummet från sängen!

En väldigt god pizza – middag i hotellets restaurang. Det är inte så dumt med varm mat heller.

Vi tog en runda för att köpa snacks – vi bor 150 meter från ett Tesco – och kände oss efter varsitt oreo-ägg hyfsat färdiga med denna resdag.

I morgon tar vi oss an större äventyr!

/E-K