Lyxshopping och andra gången gillt

Lyxshopping och andra gången gillt

30 december, 2018 0 av Emma-Karin Rehnman

Greetings, kära bloggläsare! Bloggaren har precis kommit tillbaka till hotellrummet 23:20 brittisk tid, tagit en välbehövlig dusch och ätit en meal deal, efter en rolig dag.

Vi började dagen som man bör, med en hälsosam och näringsrik frukost… NOT. Men det här var vad som bjöds, så vi fick snällt äta. Tur att det i alla fall är gott, och att matsalen är fint inredd!

Vi lämnade hotellet strax efter halv tio, och på vägen mot vårt mål såg vi bland annat en whiskeyshop och en socialist-bokhandel.

En nördbutik, som vi naturligtvis tog en sväng i.

Besökte några gamla kompisar i West End, och så Picadilly Circus.

Eskil funderade på att skaffa sig en tjusig mössa på julmarknaden på Leicester square, men passade.

Jag skaffade mig dock en snygg bordsgran på vägen mot målet, och dessutom en rolig kalender/dagbok för nästa år.

Vi traskade från Leicester square hela vägen bort till Harrods, där Eskil hade en viktig sak att köpa. Vi blev dock kvar där ett tag, och tittade på och skrattade åt saker som kostar alldeles för mycket pengar. Och även åt en engelsk mamma som läxade upp sina missnöjda barn (och kanske även sin make) med orden “this is something mummy wants to do”.

Kafferostning pågår…

Fancy tårtor…

En väldigt pompös säng…

Och en fiskskål! Den här gillade jag faktiskt, men jag vet inte riktigt var i lägenheten jag skulle ha den…

Sötpöl!

Vi spontanshoppade faktiskt varsin grej – en liten handduk för ansiktstvätt, för två pund. Mest för att det står “Harrods” på hängaren, kanske.

Efter lyxshopping hamnade vi på närbelägna V&A för en välbehövlig lunch.

En liten sväng inne på muséet hade vi tid för – bland annat såg vi en utställning om statlig censur av konst, något som blev olagligt för 50 år sedan i år.

Vackert hus! Det är väldigt skönt väder här – över 10 grader och milt. Lite som svensk vår, man kan traska runt med jackan öppen.

Vi besökte Hyde Parks julmarknad en sväng, men den var lite för stimmig för vår smak, så vi drog hyfsat snabbt vidare.

Hälsa på en sväng hos drottningen måste man ju göra! Har jag berättat att jag har vinkat till drottningen? Första gången jag var i London 2008 sammanföll vårt besök med hennes officiella födelsedagsfirande, så då stod vi längs vägkanten och vinkade när hon åkte droska.

Därefter spenderade vi lite tid inne på Marks & Spencer med att prova hattar – Eskil tyckte att jag såg ut som en tant i den rosa…

Sedan var det äntligen dags för dagens stora höjdpunkt! Andra gången för mig, första gången för Eskil – Hamilton.

Vi började med ett besök i merchbutiken, och införskaffade varsin t-shirt och en tjusig kasse.

(Så här ser den ut på… Typ.)

Själva teatern är ju så himla tjusig.

Peppade på att få komma in i salongen och äntligen se den föreställning vi köpte biljetter till i juni.

Vi satt högst upp, långt bak, men såg faktiskt riktigt bra ändå. Spännande att få se den lite ovanifrån också, koreografier och sådant framträder mycket tydligare ibland på det viset.

Paus och glassdags! Jag hade nästan kunnat ställa mig bakom det här med glass på teatern, om det inte var för att folk skräpade ned så ruskigt.

Och kan ni tänka er att jag blev alldeles ledsen även den här gången? Den är ju så himla bra, och det var så roligt att få se den en andra gång med en mix av nya och bekanta skådespelare. Jag kan lugnt tänka mig att se den några gånger till!

Lyckliga små nördar efter slutförd föreställning. Vi sneglade på varandra efter första låten och visade simultant att vi fått gåshud. 

Nu blir det sömn innan en ny och rolig dag i morgon!

/E-K