En magisk dag

En magisk dag

31 december, 2018 0 av Emma-Karin Rehnman

Hello, återigen från vårt hotellrum, där vi återigen landat efter en mysig dag.

Efter frukost traskade vi bort till mitt favoritställe – biljettkiosken på Leicester square! Dessvärre går det väldigt få pjäser nu i mellandagarna, och det var bara en person som jobbade i kiosken… Efter en halvtimmes väntan utan att kön rört sig nämnvärt gav vi upp och satsade i stället på…

…biobiljetter! Mer om det om en stund.

Vi var en sväng på några butiker längs Oxford street, en av de stora shoppinggatorna. Eskil tog sååå lång tid på sig på Primark – jag hittade tre grejer jag ville ha inom en halvtimme, medan han plockade och provade i evigheter… Eller så kändes det bara så för att jag var hungrig.

Ingenting en meal deal inte kan rå på – vi har löst meningsskiljaktigheten kring vad som är tillräckligt med mat genom att Eskil köper två.

Och ett paket munkar för 90p, det får man inte hemma. (Vilket kanske är tur…)

Jag lämnade vår bänk för att slänga lite skräp, och hörde ett “hjääälp miiig” bakom mig. Duvorna hade snabbt som ögat omringat den försvarslöse Eskil.

Därefter hade jag lovat Eskil att han skulle få sin födelsedagspresent – han fyller 20 på lördag, och jag hade en idé… Han hade aldrig varit på Hamleys förut, det känns lite som ett måste innan ens tjugoårsdag.

Presenten var ett kramdjur från build-a-bear, där man får göra sitt eget mjukisdjur. Lägg märket till en peppad Eskil till höger.

Man börjar med att välja djur – först skulle bara Eskil göra en, men sen hade de en deal där man fick en billigare om man köpte två, så jag passade också på. Det fanns både klassiska nallar och lite modernare serie- och spelfigurer.

Jag tog en klassisk nalle med union jack-märken under fötterna, och Eskil valde en Eevee (en pokémon).

Man fick ge dem hjärtan i en liten cermoni…

…och själv hjälpa till att fylla dem med stoppning.

Tada! 

Sista steget var att välja kläder och tillbehör till sin nalle – det fanns allt från engelsk polisuniform till glittriga tutus. Man kunde lägga till ljud eller doft till sitt mjukdjur, men ingen av oss ville ha något av det.

Så här blev resultaten! Eskil tittade på min och sa “älskling, det där är du. Du har gjort dig själv i nalleform”. Jag vet inte var han skulle ha fått det ifrån…

Efter nallepysslandet kilade vi tillbaka till Leicester square och bio! Jag har nämnt den här biografen förr – här har de ofta premiär för stora brittiska filmer.

Den var verkligen enorm inuti – två våningar med stora, bekväma fåtöljer – en total kapacitet på 1679 besökare. Fantastiskt ljud, dessutom!

Vi såg Mary Poppins Returns, och jag kan rekommendera den varmt. Lin-Manuel Miranda, som skrev Hamilton och är en av mina stora idoler, spelade en av huvudrollerna, men hela skådespelarensemblen var fantastisk. Ett superhärligt äventyr med sång, dans, mod och mycket fokus på hur viktigt det är med en levande fantasi. Ett väldigt fint manus med mycket färg och kärlek i, som dessutom kändes som om det på allvar passar alla – de vuxnas och barnens värld förenades jättefint i Mary Poppins och Jack the lamplighter, som hängde med de tre Banks-barnen på fantasifyllda äventyr. Ta med någon du gillar och se den!

Efter filmens slut tog vi en sväng genom Carnaby, som alltid är så mysigt att titta på. I år hade de ljusdekorationer med Bohemian Rhapsody-tema, mycket tjusigt!

Och en söt liten väggmålning, som kanske kan få er att le lite – jag tyckte den var jättesöt.

Vi avslutar med en liten bild på dagens inköp – en sidenmorgonrock (som kassörskan oohade och aahade om, det högsta beviset på ett bra köp), en Nalle Puh-tjocktröj, en pyjamas till det nätta priset av tre pund, nallen, tre skrivböcker och ett par strumpor! Mycket nöjd, måste jag säga att jag är. Nu hoppas jag att allt får plats i resväskan…

/E-K