Happy New Year!

Happy New Year!

1 januari, 2019 0 av Emma-Karin Rehnman

Gott nytt år, kära vänner! Vi har haft en underbar nyårsafton i storstan, även i dag.

Eskil kom på en grej han ville köpa, så vi hamnade på Primark igen, och spenderade lite tid med att prova hattar. Vi köpte faktiskt varsin skärmmössa.

(Och ja, likheten är slående.)

Vi kikade förbi ett ställe där jag hängt mycket, Trafalgar Square.

Vi åt lunch vid vackra Seven Dials, som verkar satsa hårt på julbelysning varje år. Egentligen borde vi ha gått dit när det var mörkt, men vi hade ett ärende i närheten.

Eskil (och den gulliga skärmmössan) fick nörda runt en stund i en jäääättestor konstmaterialsbutik. Han hittade en liten skärmatta och ett pennfodral han letat efter, och var mycket nöjd.

Därefter traskade vi bort till supermysiga Covent Garden och hängde där i några timmar – gick i mysiga butiker och tittade på folk.

De har en liten Mumin-butik med mängder av fina prylar. Jag såg till att köpa den måttsats jag ångrat sedan förra gången att jag inte köpte, och hittade dessutom en jättetjusig plånbok med massor av fack och kortutrymmen. Min gamla börjar bli rätt sliten, så det var dags att byta.

Det här verkar vara den senaste trenden i London – glassar med ett moln av sockervadd kring. Vi ville prova, men hade redan ett annat intag av socker planerat…

På det här tjusiga stället! Vårt upplägg har varit att traska omkring i stan på förmiddagen och tidiga eftermiddagen, och sedan hitta en aktivitet runt 15-16 där vi kan sitta ned någon timme eller två. Teater, bio eller…

Afternoon tea! Det var sjukt gott (och snyggt), med många spännande smaker. Traditionella smörgåsar och buttermilk scones med riktigt välclottad (till listan med nyord) clotted cream och jordgubbssylt. Grädden var så tjock att den såg ut som glass, och så klibbig att den nästan var svår att få på sconen. Men SÅ gott! Och så de lite mer nydanande bakverken, som vart och ett var en smakupplevelse i sig. Själva lokalen var rätt stimmig, och vår servitör visade sig inte kunna ett dyft om te när jag frågade om han hade något tips, men själva fikat var fantastiskt!

Belåtna och väldigt mätta traskade vi i dem takt våra magar tillät oss mot det här välbekanta stället – det passerar många bussar här, så det är en fotogenisk plats, St Pauls.

Vidare över en bro med en mer välbekant bro långt där i bakgrunden. 

Vi tog en liten sväng på Tate Modern – den här sortens moderna konst är svår att fånga på bild, eftersom det ofta handlar om att uppleva ett ljud, ett rum eller något annat spännande. En utställning handlade om eggande och tankevärda ord – den kröp lite under skinnet på mig, måste jag medge.

Vi traskade tillbaka till hotellet runt 18-tiden för att vila våra trötta huvuden och kroppar i några timmar, innan vi fräschade upp oss och återigen begav oss ut på stan.

Nyårsmiddag!

Chockfaktor – jag tänkte att i kväll var ett utmärkt tillfälle att testa de sminkprylar jag fått under december. Vi skulle inte träffa något folk, och inte vara ute jättelänge, så det kändes som ett lämpligt tillfälle.

Sedan hände något som var väldigt, väldigt konstigt – halva London var avspärrat. Väggar, stängsel, polis och vakter gjorde att man inte kom fram till Themsen om man inte hade en biljett till firandet vid London Eye. Vi hamnade där översta vänstra bilden visar och såg rätt bra ändå, men det kändes bara så himla konstigt. Tänk om vi skulle träffa någon på andra sidan floden? Eller om vi bodde på södra sidan och hade varit på norra sidan och roat oss? Om man hade gått tillräckligt långt hade man väl kommit runt, men jag har en känsla av att man varit tvungen att gå väldigt, väldigt långt. En gissning är att det handlade om säkerhet (att minska risken för terrordåd, och att ingen skulle trilla av en bro), men vi stod ju ändå tätt packade längs gatorna.

Själva fyrverkerishowen tåldes dock att vänta på – kolla, vad tjusigt! Jag tycker i allmänhet att fyrverkerier borde förbjudas, men det betyder ju inte att man inte kan njuta av dem när de finns där…

Gott nytt år!

/E-K