En dag dedikerad åt “stek”

En dag dedikerad åt “stek”

2 januari, 2019 0 av Emma-Karin Rehnman

Åter svensk mark under fötterna efter en dag som kändes väldigt lång, trots att vi inte gjorde så mycket. Vi hade rejält ont i fötter och kroppar efter att ha snittat 24 000 steg om dagen, och nu hade vi dessutom två väskor i var att släpa på.

Vi inledde därför rätt och slätt dagen med att sitta i en park som ligger bredvid hotellet och titta på folk, fåglar och hundar. Vi hade en tanke om att kanske gå lite på the British Museum, som också låg runt knuten, men det var stängt i dag. Därmed var vi tvugna att hitta på något annat roligt att göra som sista grej i London (för den här gången).

Den här skylten har vi passerat två gånger om dagen hela resan, för restaurangen den tillhör ligger på vägen mellan hotellet och “våra” kvarter. Och varje gång har jag kvidit “unlimited fries!”, för det låter ju bara för bra för att vara sant för en pommesälskare av rang. Därför bestämde vi att det här skulle få bli resans sista stopp.

Och åh, vad gott det var! Jag åt en veggie philly cheese steak som serverades med chilimayo, stekt lök och jalapeños i en “roll” – briochebrödet ni ser där. Och så en jättegod citronsmakande sallad och fantastiska pommes! (En portion blev dock unlimited nog, för jag har hela munnen full med blåsor för tillfället…) Jag kan varmt rekommendera Steak And Lobster i London – vi åt på den i Bloomsbury, men det verkar vara en liten kedja. (Finns bland annat på Heathrow.) Ett mycket värdigt avslut på en fin resa!

Omständigheter gjorde att vi inte kunde flyga förrän vid 19 (jag bokade en jättebra hemresa som sedan typ inte fanns… Lång historia), och eftersom vi ändå var så slut så åkte vi dit hyfsat tidigt på eftermiddagen. Vi kollade på “Birdbox” på Netflix, rätt bra film, och åt en sista meal deal innan vi fick boarda.

Den här gången fick vi sitta tillsammans, och jag fick fönsterplats! Jisses, vilket perspektiv man får på ljusföroreningar när man flyger på kvällen, men det är ju vackert… Den här bilden tog jag genom en tunt, fluffigt molntäcke:

Lite coolt!

Nu är det en trött bloggare med en misstänkt begynnande förkylning som är på väg mot sin lägenhet för att krypa ned i någon av sina nya pyjamasar (nästan alla kläder jag köpte var myskläder) och sedan ta slappdag i morgon. 

/E-K