Tänka sig, det löste sig den här gången också

Tänka sig, det löste sig den här gången också

17 januari, 2019 0 av Emma-Karin Rehnman

Så här vintrigt var det i tisdags när jag traskade hem från en jobbintervju – lite kallt, men nog så vackert. Och bäst av allt så har jag fått en provanställning! Från och med måndag och åtminstone fram till sportlovet så arbetar jag som fritidspersonal på en jättefin skola här på Lidingö. Jag fick följa med rektorn på en liten rundtur, och det var en annan värld än de skolor jag varit på som vikarie – tyvärr, eftersom det visar hur ojämlik skolgången ändå kan vara. Men jag tror att jag kommer trivas jättebra där, och hoppas att jag kommer stanna åtminstone till sommaren.

Men när man ändå är ledig så får man passa på att njuta. I tisdags kväll hade vi en liten improviserad hemmadejt med bröd som Eskil hade bakat och ett spel vi fick i julklapp. Det gick ut på att ena personen drog ett kort där det stod några textrader ur en känd låt, och sjöng hälften av dem, och så skulle den andre försöka komma på och sjunga resten. Eskil vann stort – jag är duktig på att sjunga med i låttexter, men minns dem inte för fem öre…

I går gjorde min storebror en blixtvisit till Stockholm från Linköping, och vi mötte upp honom på stan. Det blev Max till lunch, och för första gången fick jag fler nuggets än jag betalat för… Wohoo!

Vi var på bio och såg Spider-Man: Into the Spiderverse. Dessvärre har den nästan slutat gå på bio, men jag kan verkligen rekommendera den om man är det minsta intresserad av superhjältar eller bra, snygg, välgjord film. Jag brukar inte vara ett jättefan av animerad film, men den här var så otroligt snyggt gjord att man inte kan låta bli att älska den. Dessutom var manuset superfint!

Bild stulen från nätet för att visa lite hur snygg den var!

När vi kom ut från bion hade det börjat snöa rejält, och det slutade inte på bra länge. Men vi traskade till Gamla stan för att nörda lite i Science fiction-bokhandeln, där jag träffade på en gammal bekant…

Eragon-serien var en av mina stora litterära kärlekar när jag läste som mest på högstadiet, och jag minns hur jag väntade och väntade på den där sista boken. Nu har författaren, som han lovade i efterordet till sista boken, återvänt till samma värld med en bok där man dels får veta lite om vad som hände med huvudkaraktärerna och dels läsa några kortare berättelser som utspelar sig i samma land. Jag har bara läst lite grann, men det verkar lovande!

/E-K