Wroom

Wroom

7 februari, 2019 0 av Emma-Karin Rehnman

Den här arbetsveckan måste ha varit den snabbaste i mannaminne. Hur kan det, på något sätt, snart vara fredag? Det är ju typ tisdag… Jag har väldigt omväxlande arbete, med mycket toppar och dalar i barnens beteende och energi. Det är jag så himla glad för – arbetsdagar som liknar varandra ned på minuten har en tendens att göra mig lite knäpp. Så jag älskar mitt jobb, och bäst av allt…

Jag får behålla det terminen ut! Träffade rektorn i dag, och blev så glad när hon mer eller mindre omedelbart sa att hon “gärna vill skriva papper för en anställning fram till den 28:e juni”. Wohoo! Som jag har förstått det så blir det bara roligare och roligare ju närmare sommaren vi kommer, när man kan hänga på skolgården i shorts och gympaskor, slipper bråka om överdragsbyxor, och framförallt enkelt kan skicka ut de som behöver springa av sig.

En av få nackdelar med att ha ett roligt heltidsjobb är att jag samlar på mig väldigt lite bloggmaterial, och har nästan aldrig telefonen med mig för att fota. Men jag ska försöka få till några inlägg i veckan ändå – till exempel har jag en rolig helg framför mig.

Jag jobbar på med Atlas på fritiden, och börjar närma mig slutet på en av historierna den består av. Det är en komplicerad process, men spännande!

Sen går jag ju en teckenspråkskurs också, som är väldigt rolig. Vi har lärt oss en hel del om teckenspråk som språk – jag visste inte förrän jag var på språk- och tillgänglighetsavdelningen på SVT att teckenspråk är ett komplett, eget språk, inte en tecknad form av svenska. I går började vi med hur man talar teckenspråk (det heter “talar” även för teckenspråk), och det är lika roligt som komplicerat. När man uppfattar språket med ögat så kan man göra så väldigt många fler saker på en gång än i ett talat språk. Och även om mycket av teckenspråket är avbildande så finns det mycket regler, grammatik och annat kul.

Bildkälla

Här kan ni lära er alfabetet, kul att kunna! Tips – ska man dubbelteckna en bokstav, till exempel “mm” i Emma-Karin, så ska den inte göras två gånger som undertecknad trodde, utan bokstavshanden dras i sidled.

Nu ska jag göra och äta en pizza,vi hörs!

/E-K