Sista rycket

Sista rycket

11 juni, 2019 0 av Emma-Karin Rehnman

Skolavslutningsvecka den här veckan, och det känns som om livet går så galet fort. Jag är väldigt glad över att inte behöva ta så många stora farväl de kommande veckorna (det skjuter jag på framtiden i stället), men det är ändå några kollegor som ska testa nya saker och hälften av mina barn ska gå över till det äldre fritidshemmet. Kluvna känslor, minst sagt!

Jag har i alla fall tagit tillvara på sommarkänslorna – fredagsmiddag vid en sjö och lördagsfrukost i trädgården, vad sägs om det? Det verkar ju som om jag blir kvar i den här lägenheten ett bra tag till, och det är jag glad för. Att bo nära naturen och nära jobbet är stora fördelar.

Men det är ju roligt att kunna åka in till storstan också, speciellt eftersom det händer mycket roligt i Stockholm. Magnum har exempelvis öppnat en pop-up-butik nära Kungsträdgården, där man kan (typ) göra sin egen Magnum-glass. Man får välja vilken sorts choklad man vill ha den doppad i, och sen får man välja tre olika toppingar som blandas (medelst cocktail-shaker) och hälls på den.

Naturligtvis finns det en fotostation strax efter glassdisken.

Men vad säger ni om chilifudge, chokladkaka och salta chips? Den var riktigt god…

I söndags hade jag en riktigt huslig dag, jag både städade lägenheten och bakade croissanter. Jag börjar bli en hejare på att göra smördeg, men ett generellt tips kan ju vara att göra smördeg först och städa köket sen…

I går kväll hade vi avslutningsmiddag för våra treor, som kommer gå lämna fritidshemmet Ugglan efter sommaren. Snyft! Det var ett härligt stimmigt, stojigt och roligt pizzaparty, och jag hade rollen som lekledare – det bjöds på femkamp med kexvissling, godisremsätning, äppelfiskning, marshmallowblåsning och fritidsledarfrågesport. Barnen verkade väldigt nöjda, men allra nöjdast var nog vi fritidsledare.

Så här ska det se ut när man har partajat…

Efter en kväll där vi ramlade hem rätt så trötta tog vi en lugn tisdagsmorgon och började bygga ihop det fotbollsspel vi har beställt. Dessvärre hade butiken missat fyra viktiga skruvar, och vi hann inte klart. Eftersom vi vill att spelet ska vara en liten överraskning så löste vi det genom att släpa in det i ett hörn, täcka det med kartonger och filtar och sätta upp en lapp på kartongberget: Vi vuxna håller på att städa, rör inte! 🙂

De köpte den lilla lögnen utan problem, nu återstår det att se om de blir överraskade eller inte…

/E-K