Den blomstertid är här

Den blomstertid är här

15 juni, 2019 0 av Emma-Karin Rehnman

Sommarlov! Eller nja, jag jobbar två veckor till innan jag får semester, men vi hade skolavslutning i går. De här sista veckorna lär förhoppningsvis främst gå åt till att åka och bada och spela kubb.

Skolavslutningen bestod av mycket sång, några tal och en del tårar. Med en liten skola där alla känner alla och det finns en stark känsla av gemensam identitet och samhörighet så följer även att det blir jobbigt att lämna den gemenskapen. Sexorna grät, rektorn grät, några av mina kollegor såg lite tårögda ut… Jag bävar redan för när jag ska lämna det här gänget.

Men det var inte bara gråt – vi i personalen gjorde stor succé med “Vi ses”, vår tolkning av Arvingarnas “I do”, som barnen ivrigt bad oss upprepa flera gånger under eftermiddagen. Undertecknad hade även blivit ombedd att fira in sommarlovet med en tubafanfar, och om chefen ber om det är det ju bara att ta med sig tuban på tåget. Det blev väldigt uppskattat, och jag mötte många förundrade barn i korridoren efteråt.

Och anledningen till att barnen var i korridoren var ingen mindre än de tre borden som skolans familjer fyllt med tårta och andra godsaker. En underbar tradition!

Resten av dagen var något av en sommarlovsdröm. De nio barn som var kvar på fritids kollade på veckans alla avsnitt av Sommarlovsmorgon medan vi i personalen turades om vakta dem samt äta personallunch och kolla på vårt framträdande. De fick tårtrester till mellis, och sedan gick vi ut i solen. Där satt vi i personalen på en bänk, spelade Ted Gärdestad i en bärbar högtalare och såg på när barnen dansade och lekte med ballonger från avslutningen. (Vi tittade även på när två kollegor använde varandra som basketkorgar. Ni kan nog tänka er ungefär hur det gick till, och hur många bollar de fick i huvudet…)

/E-K