Sommarlov-ish

Sommarlov-ish

20 juni, 2019 0 av Emma-Karin Rehnman

Konstig vecka, det här! Senast vi hördes av var i fredags, och i morgon är det fredag och midsommar… Jag jobbar ända fram till den 28:e, men nu har jag långhelg och flera av kollegorna har redan tagit semester.

I lördags var vi ett stort gäng från fritids som träffades på en kollegas sommarställe och grillade, badade, spelade krocket och umgicks. Det var galet roligt, och jag var hemma vid kvart i tre på morgonen… Det var länge sedan sist! Kul att kunna umgås i mer än fem minuter utan att behöva reda upp några bråk eller plåstra om några skrapsår.

I söndags tog jag skrivfika, med resultatet…

…att Atlas är färdig! Åtminstone tillräckligt färdig för att ligga i 17 olika förlags inkorgar och vänta på ett utlåtande. Drömmen om utgivning finns där, och just nu är jag inte jättepeppad på det stora arbete det skulle innebära att själv göra denna text redo för tryck. Ändå vet jag ju att jag kommer göra det, om och när alla 17 tackat nej. Men det kommer nog bli roligt då!

Kul att den är så pass färdig i alla fall, och att jag kände mig redo att skicka i väg den. Faktiskt betydligt mindre jobbigt än med ADIS, måste jag säga. Och innan semester börjar också!

På måndagskvällen blev jag inbjuden till 11-årskalas för en av kusinerna, en väldigt trevlig start på kvällen.

Dessvärre slutade den mindre trevligt, när jag kom hem och upptäckte att jag hade över 39 graders feber. Det blev med andra ord en ruskigt trist tisdag, men på onsdagen var jag feberfri!

I dag har vi glidit runt i värmen, plockat blommor till midsommarkransar och lekt lite vattenlekar. Hittills har det varit väldigt trevligt att arbeta på sommarlovet – lugna och (mestadels) glada barn, Sommarlovsmorgon på projektorn på mornarna, mycket fotbollsspel, mycket häng ute i värmen. Det värsta är de kollegor som säger hej då och inte kommer komma tillbaka efter sommaren… Men sådan är arbetslivets gång.

Glad midsommar!

/E-K