Där vågorna klucka mot strand

Där vågorna klucka mot strand

23 juni, 2019 0 av Emma-Karin Rehnman

Sista söndagen innan semestern! Eller, tekniskt sett är jag arbetslös från och med lördag. Jag har skrivit på ett nytt anställningsavtal för nästa år, men det börjar gälla först den 6:e augusti, så jag kommer vara mellan jobb i en dryg månad. Samma jobb, men ändå… (Jag fick dessutom mitt livs första löneförhöjning. Woop woop!)

Hoppas att ni alla hade en underbar midsommar – det hade jag. Kan man ha något annat om man får fira på ett sådant här vackert ställe?

Far min blev blomsteransvarig, och vi snodde ihop en bukett av det vi kunde hitta i strandkanten. Visst är han duktig? Jag har bett att han ska göra brudbuketten när jag gifter mig, så nu gäller det bara att hitta någon att gifta sig med.

Och nu… “Sommarfoton med pappa” – ett äventyr i bildform.

Han stod alltså och ropade “längre ut, lääängre ut” tills jag var halvvägs till Åland… Och sedan började han fota allting utom mig. Det blev ändå fina bilder! (Och man får skylla sig själv om man gör grejer med min telefon. Allt är tillåtet i kärlek och bloggande.)

Det har blivit så att jul och påsk firar vi med pappas sida av släkten, och midsommar och nyår med mammas sida. Här är delar av sagda släkt på väg ner i den 17-gradiga Östersjön… Med tanke på att jag hade över 40 graders feber i tisdags stod jag över doppet, men lite sugen blev jag allt.

Så här alldeles oförskämt trevligt hade vi det! Vi är tre familjer som brukar ses till midsommar och nyår, ofta plus eller minus några personer, och därför passar det bra att alla gör en rätt var på menyn. I år kom vi överens om att vi överträffat oss själva… Lite får man skryta!

Efter midsommarfirandet (det tar för övrigt nästan exakt lika lång tid att ta sig från Norrtälje till Brevik, Lidingö kollektivt som det tar från Norrtälje till Västerås med bil, om någon bryr sig) tog jag en rätt lugn helg. Här var jag ute på sommarpromenad i närheten av där jag bor, och stötte på trappsteg och en gammal husgrund. Undrar vad som hänt där?

Det är för övrigt rätt häftigt att om jag lämnar min tomt och svänger höger så kommer jag till ett naturreservat med skog och sjöar, och om jag svänger vänster så kommer jag till en havsvik med bryggor och båtar… Det funkar.

Jag tror att jag kan ha haft den perfekta sommarsöndagen i dag – jag vaknade vid halv elva, slappade hemma ett par timmar och cyklade sedan genom ett Lidingö som visade sig från sin vackraste högsommarsida, hela vägen till… Ja, det får ni se i ett inlägg som kommer i morgon! Men jag passerade en kär gammal vän, och avslutade det hela med en chokladdoppad mjukglass innan jag cyklade hem igen.

/E-K