Det fantastiska kalaset

Det fantastiska kalaset

Jag har ju fyllt år med nolla, och bestämde rätt så tidigt att jag ville ha något slags firande för vänner och familj. Och bara för att man blir äldre behöver man inte glömma bort vad som är roligt, så jag bjöd in närmaste släkten och bästa vännerna på pysselkalas hemma hos mamma och pappa!

Klädkoden var “välj en färg du gillar och klä dig enbart i den, så gott det går – ha gärna något fint på huvudet”. Här demonstrerat av mig själv, min yngsta syster, mamma och två av mina bästa vänner.

Det hela inleddes med akvariedrinkar beståendes av krossad is, godisfiskar och blåfärgad sockerdricka – naturligtvis med parasoll. Och så hääär roligt fick man om man drack dem…

Nästan alla gäster var punktliga, och det var så, så roligt när de trillade in iklädda sina tjusiga hattar. Eller som pappa sa: “Tur att vi ska flytta härifrån, för grannarna måste ju undra”. Vi vek grodor, målade självlysande burkar och gjöt hårdplast.

Marängsviss till förtäring – man glömmer bort hur gott det är. Sista bilden är ett så kallat “Kodak Moment”…

Självklart blev det även fiskedamm – vi hade till och med införskaffat ett draperi med fiskar på. Många av gästerna hade nog inte fiskat fiskedamm på flera decennier, så det var uppskattat. Roligt för mig att få rada upp mina vuxna släktingar på kö till fiskdammen!

De fula fiskarna – vi fick upp både strumpor, chips och slangar innan vi fick napp.

På det hela ett mycket roligt och lyckat kalas tyckte jag, och jag tror att gästerna också hade kul! Nästan 30 stycken blev vi, och det pysslades många vackra alster. Nu är det bara att fundera på vad jag ska göra vid 30…

/E-K