Den långa vägen hem

Den långa vägen hem

5 augusti, 2019 0 av Emma-Karin Rehnman

Spoiler alert: jag är hemma (i Västerås) igen, och det utan allt för mycket dramatik. Jag bestämde mig för att slå ihop de sista dagarna till ett blogginlägg, eftersom de var för sig hade blivit något korta och innehållslösa.

Sista heldagen på båten tillbringade jag nämligen främst här, i min favoritsoffa. Med min stickning…

Som faktiskt började likna något! I bilen på vägen hem gjorde jag även färdigt ärmarna och fäste alla trådar, så nu är det bara att sy ihop den så är den färdig.

Sista middagen ombord – lite tråkigt, faktiskt! Men de slutade på samma höga nivå som de hållit hela resan. Laxpastrami till förrätt var en liten smakupplevelse i sig!

Sista kvällen. Det var lite uppsluppen stämning i loungen, mer folk än vanligt och riktigt mysigt. Och så rätt vackert utomhus!

Mycket sista nu, men sista lunchen innan vi gick av i Bergen på lördagseftermiddagen. Ser ni att cheesecaken från fredagens middag gjorde en comeback till lördagens lunch? De var väldigt duktiga på att ta tillvara sådant som blivit över, och ställa fram till frukost eller lunch i en eller annan form.

Hej Bergen!

Och hej då båten! Det kändes definitivt lite konstigt att gå av och veta att man inte skulle kliva på igen… Inte den här gången, i alla fall!

Kanske tur då att vi fortfarande hade lite semester kvar – vi skulle ju köra hem också! Första kvällen körde vi ca 3 timmar genom oerhört majestätiska landskap – och genom en 25 kilometer lång tunnel.

Vi övernattade i Årdalstangen, som visserligen låg vackert, men definitivt var hemsökt på ett eller annat sätt. Dessutom var badrummet en turkos feberdröm.

På väg hem i går – vi startade runt 08:30 och var hemma vid 21. Men så var det också fåren som bestämde hur snabbt man fick köra…

Det här får bli den avslutande bilden från resan – stupetårnet i Hamar. Om ni inte blir fulla i fniss bara av att titta på detta hopptorn har ni missat något! Tornet kostade nämligen katastrofala 28 miljoner att bygga, och Ylvis har gjort en kort musikal baserad på händelsen – se den här för dagens roligaste 20 minuter. (Stories from Norway, första avsnittet.) Jag provhoppade, som ni ser på bilden – det var 5 meter högt, något jag insåg först när jag var halvvägs ner… Men det var kul!

/E-K