Eget postkontor och berättelsen om bageln

Eget postkontor och berättelsen om bageln

30 augusti, 2018 Av av Emma-Karin Rehnman

Hallå!

Jag njuter av mina sista dagar med ledighet (semester? Sommarlov? Arbetslöshet? Ingen vet) och pysslar med lite diverse.

Mitt lapptäcke, till exempel. Farmor kom med en bra idé på hur jag skulle sy ihop de tre “lagren”, vilket gjorde att det gick på bara ett par timmar när jag väl kom igång. Nu försöker jag quilta, det vill säga sy i sömmarna mellan lapparna genom alla lagren, men det är lättare sagt än gjort eftersom undersidan är något större än ovansidan. Jag tänker inte quilta allt, men antagligen ramen och ett stygn i varje rutas hörn.

Det här är för övrigt vad jag gjorde hela morgonen i går – det var bedrövligt skött från biljettförsäljarnas håll, men jag fick i alla fall biljetter. Jag, Ester och mamma åker till Manchester i slutet av mars för att gå på konsert och ha minisemester, tjoho!

Eskil hade en av sina kompisar på besök, och vi gjorde rispappersrullar till lunch.

Ni vet, såna här… Vackert?

Testade chilin vi fick av min moster, och jisses vad stark den var. Men god!

Och så hämtade jag ut min leverans med bubbelkuvert, som jag ska skicka böckerna i! Kändes lite coolt att beställa från grossisten, faktiskt. Dessutom la jag min första bokbeställning, och 60 exemplar är just nu under tryckning för att sedan skickas hit. Antingen i slutet på nästa vecka eller början på veckan efter det borde de komma, så spännande! Då ska jag skriva ut ordersedlar och skicka böcker – i skrivande stund har jag 47 förhandsbokningar, och jag tänker stänga förhandsbokningssidan i morgon förmiddag. Var jag ska ha min poststation på våra 36 kvadrat är ju dock en bra fråga…

Emma-Karin och Eskil testar bagel-funktionen på brödrosten, en berättelse i fyra delar. Om ens köksprylar nu har fåniga funktioner måste man ju testa dem! Och det blev rätt gott när den bara var rostad på ena sidan, faktiskt.

Den här fick jag skickad till mig i dag från publiceringsföretaget – jag tror jag föredrar att fixa mitt bildmaterial själv, men ändå lite kul att de gör personliga annonsbilder!

/E-K

2+