Högt och lågt

Högt och lågt

13 februari, 2019 0 av Emma-Karin Rehnman

I skrivande stund är jag på väg hem från kvällens teckenspråkslektion – det var vår första övning, och vi fick teckna både siffror, bokstäver, lite användbara ord samt vanliga fraser. Extra spännande att ha undervisning med döva lärare – det gick alldeles utmärkt, och de var duktiga på att förstå när vi inte förstod. Lite speciellt med ett klassrum som är helt tyst, hela tiden, det är jag inte van vid…

Dessvärre kan jag inte föra vidare så mycket av det jag lär mig, eftersom det inte går att skriva teckenspråk. Kanske får filma mig själv lite när jag övar till tentan sen?

I helgen var jag hemma i Västerås för att ha sy-LAN med mamma och moster, och som det sig bör på ett LAN har vi utöver att sy ätit en massa goda saker. I lördags bjöd mamma och pappa på stor brunch!

Pizza-party på kvällen!

Vi firade även yngsta syrran som fyllde 14 i söndags – det blev lite smygfirande eftersom hon fick feber på morgonen, så får vi ta släktfirandet senare. Det supersnygga paketet har Eskil slagit in, och det innehöll en regnbågsfärgad mössa som jag stickat!

Jag och Eskil avslutade helgen med lite sushi från kvarterskrogen – senast vi köpte mat därifrån var det juli, och vi hade precis bestämt att vi skulle flytta in i vår lägenhet några veckor senare.

Och efter många timmars monoton sömnad är jag nu äntligen klar med fodralen till de kuddar som legat under vår säng sedan vi flyttade. Nu har vi nästan en soffa på dagarna, det blev rätt mysigt!

Dessvärre blev min vecka därefter lite snabbspolad… Den här bilden är från i dag, när jag och Eskil varit på ICA och handlat lite (ost är ohemult dyrt, om ni inte märkt det). Det var också första gången sedan måndags kväll som jag var ute, eftersom jag natten till tisdag blev magsjuk igen. Det är alltså tredje gången på tre månader, exakt samma visa varje gång, och mest frustrerande är egentligen att jag i princip blir bra efter att ha uppvisat symptom en gång, sen får jag gå och dra hemma i två dagar. Extra surt nu, när jag tjänar hyfsat bra och inte direkt kan jobba hemifrån… Men men, jag får väl se det som att kroppen ber mig ta det lugnt och återhämta mig, och då är det bara att lyssna.

Men, undrar ni nu, varför ser Eskil så lycklig ut på bilden? Det är inte för att han får umgås med sin ömkliga flickvän, kan jag lova…

Utan för att han har blivit med spelkonsol! Vi, och särskilt han, spelade så galet mycket Super Smash Bros på brorsans Nintendo Switch i julas, och sen har han gått och längtat efter en egen. Efter att ha fått några presentkort gjorde han slag i saken, och skaffade en Switch med Smash Bros-tema. Det lär spelas en del här hemma framöver…

I morgon blir en mysig dag – först tillbaka till skolan, träffa alla barnen och fira Bokens dag, och sedan Alla hjärtans dag med Eskil!

/E-K