Övermogen och arbetslös

Övermogen och arbetslös

29 juni, 2019 0 av Emma-Karin Rehnman

Sista dagen som tonåring och sista dagen för terminen. Jag har valt att ignorera att jag tekniskt sett är arbetslös, och i stället firat semester och sommarlov med barn och kollegor. Det var lite jobbigt att kramas hej då när arbetsdagen var över, men det var en sådan fin sista dag att det gick av bara farten!

Dagens stora åtagande var att städa hela fritids. Jag hade gjort en (lång och elak) lista över allt som skulle göras, och när Sommarlovsmorgon var slut slog jag till med skurhinkar och dammtrasor. Vi hade räknat med en timmes städ och mycket gnäll, men inom tjugo minuter hade barnen med stor entusiasm sorterat, röjt och dammtorkat tills fritidset såg ut som nytt. Då var jag stolt och imponerad! (Och lite förvånad.)

Det kan ha hjälpt lite att vi utlovade en överraskning till de som städade bra, men det var nog lika roligt för oss att bjuda på glasskalas som för dem att äta glassen. Vi körde vaniljglass i plastmuggar, sås, strössel, sylt och vips blev det alldeles tyst medan alla smaskade i sig sin glass. Och bara tre stycken fick magknip!

Efter jobbet åkte jag ned på stan och införskaffade sommarens läsning. En i veckan är väl rimligt? Den blinde mördaren fick jag på jobbet – alla fick välja en bok ur en korg på personallunchen efter avslutningen. Good Omens har jag börjat lite på, och skrattade nästan högt på tåget hem.

I morgon fyller jag alltså tjugo år, och det ska firas både lite här och där. Först frukost med vänner som bor hos mig i helgen, sedan middag med familjen och så kalas i nästa vecka. Jag tycker ju att det är roligt att fira saker, så man får passa på…

Åldersnojan har inte satt in än – jag tror att jag är rätt så färdig med tonåren. Som ett barn sa i går när vi (för fyrahundrafemtionde gången sedan jag började) diskuterade min ålder:

Emma-Karin, jag kan inte tro att du bara är nitton, för du är så mogen. Du är nästan övermogen!

Övermogen och arbetslös – det här blir en toppensommar, hörni!

/E-K