Mycket mysigt

Mycket mysigt

14 oktober, 2019 0 av Emma-Karin Rehnman

Hej från en som fick gå till jobbet 06:30 i morse genom hällande regn och ihållande mörker! Det var inte så illa dock, för jag och M hittade ett paraply och gick tillsammans till tåget. Höstmys!

På tal om höstmys var det här förra veckans pyssel – vi vuxna hade i alla fall roligt när vi hittade på ordvitsar. En av terminens hittills roligaste stunder var när jag samlade 2:orna efter lunchrasten, visade upp en enorm korg och sa “nu ska ni få hjälpa mig att fylla den här med höstlöv – ni har tio minuter”. Oj vad de sprang, och oj vad de samlade löv!

Jag och M hade varit tillsammans en månad i tisdags, och jag fick en Mumin-måttsats av honom. Hur gulligt var inte det? Jag äger inget annat decilitermått, och eftersom vi bakar och lagar mycket mat var det en väldigt passande present!

I onsdags fick jag gå på konsert, när M:s band FMLY Riot spelade i Skärholmen. Riktigt roligt att se, inte bara för att han spelade utan även för att det är roligt att se unga, duktiga musiker framföra sin egen musik.

I fredags gjorde vi bakpulvervulkaner i klassrummet, och efter jobbet…

…gick jag på dejt! Vi såg Sufflören på Dramatens lilla scen, en helt fantastisk monologföreställning som jag såg för fyra år sedan med min dåvarande teatergrupp. Tänk vad mycket som har hänt sedan dess! Det var nästan lika roligt att i smyg iaktta M som att se själva pjäsen.

Långsamt strosade vi hem längs Nybroviken. Månen kikade fram bakom molnen och alla stadens ljus speglades i det mörka vattnet. Vackert, vackert, vackert. (Och vi råkade på en häger!)

I lördags kväll åkte vi hem till Västerås och min familj, och det blev en intensiv kväll för M då min moster med familj råkade vara på besök samtidigt – många nya bekantskaper! Vi hade väldigt trevligt, och Affe och M hittade verkligen varandra…

Söndagsbesök i ett väldigt höstigt Rålken, efter att jag, pappa och M spelat med pappas (och min) musikkår på förmiddagen. M fick följa med på sin första riktiga svamptur, och han hade riktig nybörjartur – trattkantarellerna bara kastade sig över oss, till den milda grad att vi kunde slå oss ner på marken och plocka två korgar fulla på tjugo minuter. (Vi informerade honom om att svampplockning egentligen inte alls går till så här, bara så han vet.)

Njut av hösten, hörni!

/E-K