Uppmärksammad

Uppmärksammad

26 oktober, 2019 0 av Emma-Karin Rehnman

Den här veckan har det känts som om jag jobbat två heltidsjobb – utöver att rådda trötta barn i stort behov av höstlov så har min mobil surrat konstant sen nomineringen till Lilla Augustpriset blev officiell i måndags kväll. Det har varit galet kul att svara på alla fina meddelanden och kommentarer – och lite känslosamt, folk har skrivit så fina saker! Nu har det lugnat sig, och jag är lite trött på min telefon…

Jag berättade för mina kollegor i tisdags morse när vi hade fritidsmöte, och fick sedan så fullt upp att jag inte hann förbi rektorn och expeditionen och berätta. Under eftermiddagen, när jag står med filttygspumpor och målarfärgsspöken upp till knäna, kommer de båda förbi och gratulerar. Då har en förälder till ett av mina barn läst Lidingös lokalnyheter, fått syn på mig längst upp i nyhetsflödet och kommit in på expeditionen för att visa. Jag pratade med en journalist på lokaltidningen i måndags, men jag hade ingen aning om att mitt ansikte skulle dyka upp så där…

Jag är ju inte ens Lidingöbo i mitt eget huvud, jag tänker fortfarande att det borde stå Västerås… Men det var kul att se! Artikeln finns inte längre kvar, men jag skärmdumpade den naturligtvis – se nedan. Väldigt fint skriven!

Folk på skolan tyckte att det var otroligt roligt, så inom kort hade jag hamnat både på Instagram och Facebook…

Det innebar att hela onsdagen möttes jag av glada gratulationer från barn, kollegor och föräldrar. Superroligt att det är fler än jag som tycker det här är ganska stort! Barnen har instruerat att om jag vinner måste jag ta med mitt pris och visa upp på samlingen…

Jag hamnade på orkesterns Instagram också!

Nomineringen har helt klart dominerat min vecka, och det har varit en väldigt, väldigt rolig vecka. I går var det en månad kvar till galan, och under den tiden ska jag hinna sy min klänning och så borde jag verkligen hinna skriva färdigt utkastet till mitt barnboksmanus. Att bli nominerad till ett författarpris boostar verkligen skrivlusten, men det har stulit en del skrivtid!

Och så en grej som inte handlar om Lilla Augustpriset – i går var jag och M på Naturhistoriska riksmuséets kvällsöppet! Tre av utställningarna var nedsläckta, så där fick vi gå med ficklampa och lysa på föremålen… Jättemysigt!

På tal om media förresten så var jag omnämnd på SVT:s kulturnyheter när nomineringarna släpptes…

Har lite helgplaner, och mellan dem ska jag försöka klämma in lite skrivtid. Vi hörs!

/E-K